Pages

måndag 26 maj 2008

årets debattinlägg

Som bibliotekarie, och då kanske främst skolbibliotekarie, kan det ibland kännas knepigt vad gäller inköp av böcker med ett uns av tvivelaktigt innehåll. Ska man köpa in böcker som egentligen vänder sig till en äldre målgrupp och/eller har fått dålig kritik men som ungarna efterfrågar och vill ha?

I det här fallet, är det dock ingen tvekan. Råkar odågan till bok översättas till svenska kommer inte jag vara först i kö under eventuell signering på bokmässan. I så fall enbart för att få se vilken dåren är som ger ut den.

”Det kan vara konstigt och skrämmande för barn att mamma opererar sig utan att vara sjuk och kommer hem från doktorn insvept i bandage. I USA kommer nu boken som hjälper barnen att förstå varför mammor skönhetsopererar sig. En bilderbok om plastkirurgi.” skriver Aftonbladet. Det där med att operera sig utan att vara sjuk kan ju i och för sig diskuteras… Frågan är ju vad som ger barnet störst trauma: att se sin mamma inlindad i bandage eller att få reda på att hon alls inte är nöjd med sig själv och inte duger som hon är.

Jag säger bara jösses. Bonnier Carlsen menar att den svenska marknaden inte är redo än och jag hoppas det kommer att dröja. Typ i tre evigheter. Minst.

Läs mer om spektaklet på bokens hemsida.

2 kommentarer:

Cel'Dara sa...

Usch.. sorgligt är vad det är. :-(
Men som Bonnier Carlsen menar så tror jag ju inte att vår marknad är redo för det här, och det lär ju dröja också. Hoppas man iaf!

myrkyr sa...

C - Ja visst är det? Och hoppas samt bojkotta är kanske det enda vi kan göra, alternativt bokbål.

 
Copyright 2010 myrkyr. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase