Pages

onsdag 14 juni 2006

Fantasibrist?

Är det brist på fantasi som ligger bakom de snarlika tidningsnamnen

Allers och Allas
samt
Hemmets veckotidning och Hemmets journal?

Eller är det bara ett försök från deras sida att förvirra mig som veckotidningsansvarig så mycket som möjligt?

4 kommentarer:

Visbollen sa...

Som kuriosa kan jag nämna att jag åkte förbi Allers-byggnaden i Hbg i tisdags. Det var ett stort ögonblick *intresseklubben antecknar*.

Anonym sa...

Apropå att åka förbi företagslogotyper, så tror jag det var någon Procordiafabrik jag åkte förbi, och insåg att loggorna till deras olika varumärken var röda, allihopa. Felix, BOB, Ekströms (tror jag) med flera. Jag minns inte alla nu, men det kändes lite märkligt. Försöker de skapa en RÖD tråd mellan sina olika varumärken eller är det bara en slump? Kanske tänker de att barn gillar sylt, ketchup, saft etc. och att barn gillar rött. Jag vet inte. Någon borde undersöka detta närmare. :)

myrkyr sa...

R - Jag har hört något om det där som jag nu glömt. Minns att ögat lätt uppfattar kontrasten mellan rött och gult (som mcd:s logga)och kombinationen ökar säkert hungern oxå. ;-) Rött är väl en sån typisk färg man SER. Därför som det är rödljus som varnar oss vid övergångsställerna tex. *filosoferar vidare* Ngn klockren förklaring med källa har jag dock inte.

Anonym sa...

Det är tur att Vecko-Journalen inte längre existerar: dels hade namnförvirringen varit ännu större, dels är la alla vettiga glada när antalet kungapropagandistpublikationer minskar.

 
Copyright 2010 myrkyr. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase